Hrušková kolečka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Cukr skořicový
  • 250 g Mouka kukuřičná
  • 300 ml Víno červené
  • 300 ml Zmrzlina vanilková
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Hrušky
  • 1.17 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 550 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 114 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 88 g
  • Cholesterol 33 mg
  • Draslík 513.8 mg
  • Vláknina 12999 mg
  • Vitamín A 12999 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kukuřičnou mouku, víno, olivový olej a skořicovým cukrem řádně promícháme.

  • 2

    Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce do něj vmícháme směs mouky. Hrušky oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na kroužky.

  • 3

    Pokapeme citronovou šťávou a namáčíme v těstíčku.

  • 4

    Rozehřejeme olej ve fritéze a kroužky usmažíme dozlatova. Upravíme na talíře a ozdobíme kopečkem vanilkové zmrzliny.

Komentáře k receptu