Kapsa s hruškami
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 547 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 25 g
- Sodík 91 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 153.9 mg
- Draslík 106.5 mg
- Vláknina 3708.8 mg
- Vitamín A 3708.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 68.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Do vlažného mléka nasypeme droždí a necháme na teplém místě vzejít. 
- 
                                2Do mísy nasypeme mouku, přisypeme cukr, špetku soli, přidáme máslo, vejce a kvásek. Těsto dobře vypracujeme a necháme v teple kynout. 
- 
                                3Vykynuté těsto vložíme do formy a pečeme v troubě asi 40 minut. 
- 
                                4Vrchní část buchty odřízneme vnitřek vydlabeme, necháme jen asi 2 cm silné stěny. 
- 
                                5V misce smícháme nakrájené hrušky se sirupem, přilijeme likér a přimícháme marmeládu. Směsí naplníme buchtu, přiklopíme odříznutou částí a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        