Vepřová panenka na hruškách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 400 g Kompot hruškový
  • 70 ml Smetana
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Tymián
  • 1 ks Olej rostlinný
  • 1 kg Vepřová panenka
  • 0.2 cl Hruškovice
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2762 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 281 g
  • Sodík 603 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 152.5 mg
  • Draslík 1363.6 mg
  • Vláknina 3200 mg
  • Vitamín A 3200 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 23.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    1) Hrušky nakrájíme na kousky.

  • 2

    2) Máslo rozpustíme s cukrem na pánvi a přidáme hrušky. Necháme zkaramelizovat.

  • 3

    3) Přidáme sůl, pepř, tymián a litr vody a povaříme.

  • 4

    4) Až se omáčka trochu zahustí, přidáme hruškovici a smetanu.

  • 5

    5) Panenku naporcujeme a naplníme hruškami. Stáhneme provázkem, osolíme, opepříme a potřeme zbylými hruškami, které jsme rozmixovali.

  • 6

    6) Zprudka orestujeme a pečeme 20 minut na 180 °C.

  • 7

    7) Podáváme s hruškovou omáčkou.

Komentáře k receptu