Ovoce pod čepicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 724 kcal
 - Sacharidy 69 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 101 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 45 g
 - Cholesterol 98.8 mg
 - Draslík 479.6 mg
 - Vláknina 12133.8 mg
 - Vitamín A 12133.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 49 mg
 - Vitamín E 8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 36.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme mouku, mleté mandle, sůl a 60 g cukru. Do vyhloubeného důlku nakrájíme máslo, přidáme vejce a vypracujeme těsto. Vytvarujeme bochánek, zabalíme do fólie a necháme 30 minut v chladničce.
 - 
                                2
Oloupaná jablka (zbavená jádřinců) nakrájíme na plátky, pokapeme citronovou šťávou a posypeme skořicí. Omyté jahody rozkrájíme na čtvrtky a promícháme s jablky a zbylým cukrem. Ovoce rozložíme do vymazané koláčové formy.
 - 
                                3
Z těsta vyválíme plát, položíme na ovoce a přimáčkneme ke kraji formy. Přečnívající těsto odkrojíme, vykrájíme z něj srdíčka, bílkem je přilepíme na povrch koláče.
 - 
                                4
Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut. Moučník podáváme teplý.