Nákyp jablečný s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 602 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 195 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 48 g
 - Cholesterol 248.6 mg
 - Draslík 571.9 mg
 - Vláknina 13215 mg
 - Vitamín A 13215 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.2 mg
 - Vitamín E 4.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka omyjeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na plátky. Dusíme je do poloměkka na víně a odkládáme na talíř. Do šťávy nasypeme oloupané a ostrouhané rohlíky, rozmícháme a odstavíme z ohně. Mandle spaříme, oloupeme, nasekáme na hrubo a zlehka opražíme se lžičkou cukru.
 - 
                                2
Z bílků ušleháme sníh, postupně vmícháme žloutky, mandle, dušená jablka a na závěr rohlíky.
 - 
                                3
Vymastíme nákypovou formu, vysypeme strouhankou, vložíme nákyp a pečeme zhruba 35 minut.