Sýrový toast s jablky a calvadosem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 26 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sýr Brie
  • 250 ml Džus jablečný
  • 2 kávová lžička Solamyl
  • 3 ks Jablka
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 ks Badyán
  • 4 plátek Chléb toastový
  • 1 polévková lžíce Hrozinky
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 3 polévková lžíce Calvados
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 524 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 565 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 56 mg
  • Draslík 469.5 mg
  • Vláknina 20700 mg
  • Vitamín A 20700 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kroužky. Rozinky namočíme do calvadosu.

  • 2

    Řezy z jablek s cukrem, skořicí a badyánem dusíme v jablečném moštu při nízké teplotě asi 3 minuty. Pak je vyjmeme děrovanou lžící a tekutinu zahustíme škrobem. Přidáme rozinky máčené v calvadosu a již nevaříme.

  • 3

    Troubu předehřejeme na 200 °C, plátky toastového chleba lehce opečeme, potřeme máslem a obložíme sýrem nakrájeným na plátky.

  • 4

    Sýrové toasty dáme do trouby a pečeme asi 8-12 minut, dokud se sýr mírně nerozpustí. Přendáme na čtyři talíře a vedle položíme plátky jablek, které zalijeme omáčkou z moštu. Podáváme horké.

Komentáře k receptu