Jablečný koláč s mandlemi a whisky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 195 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 5 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 100.9 mg
 - Draslík 85.2 mg
 - Vláknina 2533.3 mg
 - Vitamín A 2533.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 200C.
 - 
                                2
Mandle roztlučeme v hmoždíři, jablka oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na kousky. Těsto rozválíme a vyložíme jím koláčovou formu. Na korpus naneseme mandle a kousky jablek, posypeme 1/2 hnědého cukru.
 - 
                                3
V míse utřeme žloutky s cukrem a zbytkem hnědého cukru do pěny, přimícháme zahřátou smetanu a přilijeme whisky. Vše důkladně promícháme. Nalijeme na korpus a pečeme 30-35minut.
 - 
                                4
Hotový koláč posypeme moučkovým cukrem.