Hovězí maso s křenem a jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 145 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 800 g Hovězí maso přední
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 250 g Hovězí vývar základní
  • 20 g Křen
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Jablka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 556 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 810 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 158 mg
  • Draslík 776.7 mg
  • Vláknina 3480 mg
  • Vitamín A 3480 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso uvaříme.

  • 2

    Na omáčku upražíme světlu jíšku z mouky a másla. Dohladka ji rozmícháme s masovým vývarem. Osolíme, přimícháme smetanu a čerstvě nastrouhaný křen. Zvolna vaříme 10 minut.

  • 3

    Jablko oloupeme, zbavíme jádřince, nakrájíme na tenké plátky. Maso necháme okapat a nakrájíme na jemné plátky. Potřeme je trochou omáčky, zavineme a sepneme párátky. Ozdobíme jablkem a podáváme.

Komentáře k receptu