Bažant po normandsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 837 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 714 mg
 - Bílkoviny 61 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 225.7 mg
 - Draslík 942.4 mg
 - Vláknina 9302.5 mg
 - Vitamín A 9302.5 mg
 - Vitamín B6 1.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 43.8 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 70.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bažanta omyjeme a osušíme. Zevnitř ho potřeme solí,
 - 
                                2
pepřem a paprikou, zvenčí i tymiánem. Prsíčka obložíme slaninou.
 - 
                                3
Rozpustíme polovinu másla a bažanta smažíme asi 15 minut. Přilijeme džus, pekáč přiklopíme. Na mírném ohni dusíme asi 60 minut. Mezitím bažanta obrátíme a průběžně poléváme vypečenou šťávou. Po hodině pekáč odkryjeme a bažanta pečeme dalších 30 minut.
 - 
                                4
Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, dužinu rozkrojíme na čtvrtiny a ty nakrájíme na tenké plátky. Ihned je pokapeme citronovou šťávou. Zbytek másla rozpustíme a plátky jablek smažíme asi 5 minut. Přilijeme calvados a smetanu. Osolíme, opepříme a necháme 2 minuty odstát.
 - 
                                5
Bažanta naporcujeme a podáváme s dušenými jablky.