Jablka pečená s oříškovým krémem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 471 kcal
 - Sacharidy 72 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 39 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 67 g
 - Cholesterol 170.1 mg
 - Draslík 270.3 mg
 - Vláknina 9024.4 mg
 - Vitamín A 9024.4 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.6 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 631.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupaná, jádřinců zbavená jablka urovnáme do pekáčku a posypeme skořicí. Do otvoru po jádřinci dáme vždy 1 kostku cukru namočenou v rumu. Mírně podlijeme vodou, přidáme kousek másla a vložíme do středně vyhřáté trouby. Během pečení jablka podléváme vzniklou šťávou. Upečená jablka upravíme na talíře a polijeme oříškovým krémem.
 - 
                                2
Příprava krému: V kastrůlku smícháme mléko s cukrem, pudinkovým práškem, žloutky a mletými, opraženými oříšky. Vše za stálého míchání povaříme na krém.