Zeleninová podzimní polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 421 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 98 g
 - Sodík 1198 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 9 mg
 - Draslík 483.6 mg
 - Vláknina 9942.3 mg
 - Vitamín A 9942.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.2 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, brambory a mrkev nakrájené na větší kostky, 3 utřené stroužky česneku a necháme cca 5 minut zpěnit.
 - 
                                2
Přisypeme kari, oloupanou kůru z 1 pomeranče, přilijeme vývar, nakrájená konzervovaná rajčata, na kostky nakrájená sladší jablka, sušenou bazalku, sůl, pepř.
 - 
                                3
Vaříme zvolna pod pokličkou cca 30 minut do změknutí.
 - 
                                4
Vyjmeme pomerančovou kůru a rozmixujeme, přilijeme šťávu z 1 pomeranče.
 - 
                                5
Zdobíme např. bylinkovými krutony.