Jablkové smažinky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 600 g Jablka
  • 8 g Máslo čerstvé
  • 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Cukr vanilka
  • 25 g Cukr moučkový
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 0.0625 l Mléko plnotučné
  • 0.0625 l Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 289 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 81 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 151.3 mg
  • Draslík 177 mg
  • Vláknina 6131.4 mg
  • Vitamín A 6131.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 80.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vsypeme mouku, sůl, nastrouhanou citronovou kůru a cukr. V mléce rozmícháme žloutky a víno a přilijeme je do hrnce. Umícháme husté těsto a nakonec přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků.

  • 2

    Jablka oloupeme, odstraníme jadřince a napříč nakrájíme na tenká kolečka. Pokapeme rumem, obalíme v těstíčku a v rozpáleném másle usmažíme po obou stranách dozlatova.

  • 3

    Teplé smažinky posypeme cukrem smíchaným s vanilkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu