Omeleta s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 599 kcal
 - Sacharidy 88 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 165 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 82 g
 - Cholesterol 319.2 mg
 - Draslík 675.1 mg
 - Vláknina 12327 mg
 - Vitamín A 12327 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.2 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme sůl, cukr a po částech vmícháme mléko se žloutky. Nakonec zlehka přimícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
 - 
                                3
Do olejem vymazané pánve nalijeme vždy tenkou vrstvu těsta, poklademe ji plátky jablek a přikryjeme další tenkou vrstvou těsta. Omelety pečeme po obou stranách.
 - 
                                4
Podáváme posypané skořicovým cukrem.