Kotlety v celerovo - jablečné omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 40 g Cukr třtinový
  • 120 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 600 g Vepřové kotlety
  • 125 ml Víno bílé
  • 4 ks Hřebíček
  • 4 ks Celer - nať
  • 2 ks Bobkový list
  • 4 ks Celer řapíkatý
  • 2 ks Jablka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 562 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 113 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 139.5 mg
  • Draslík 741.8 mg
  • Vláknina 5287.5 mg
  • Vitamín A 5287.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve zahřejeme troubu na 190 stupňů a vymažeme máslem nebo olejem pekáček.

  • 2

    Do něj vložíme rozklepané a osolené kotlety s hřebíčkem, přidáme 2 bobkové lístky, 4 listy řapíkatého celeru a zalijeme bílým suchým vínem nebo vermutem. V troubě vše 30 minut pečeme.

  • 3

    Na pánvi rozpustíme máslo a dusíme na něm pomalu kostičky omytého řapíkatého celeru. Po pěti minutách přidáme omytá, jader zbavená, na plátky nakrájená jablka posypaná cukrem a dalších 10 minut dusíme doměkka.

  • 4

    Vyndáme pekáček z trouby, odstraníme bobkové a celerové listy a kotlety poklademe nahrubo nastrouhaným ementálem nebo jarlsbergem. Vše potřeme vypečenou šťávou a necháme ještě asi 5 minut zapéct, až sýr zezlátne.

  • 5

    Servírujeme teplé s celerovo-jablečnou omáčkou a pokapame vypečenou šťávou pro chuť.

Komentáře k receptu