Divoká kachna nadívaná
Suroviny
- 60 g Brambory
 - 60 g Jablka
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 40 g Ořechy lískové
 - 12 g Sůl
 - 2 g Pepř černý mletý
 - 4 g Kmín celý
 - 80 g Strouhanka
 - 1 g Muškátový oříšek
 - 600 g Bramborový knedlík
 - 1200 g Kachna divoká
 - 50 ml Mléko polotučné
 - 500 ml Vývar drůbeží
 - 1 ks Vejce slepičí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 749 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 1257 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 49 g
 - Cholesterol 215.7 mg
 - Draslík 681.5 mg
 - Vláknina 3199.3 mg
 - Vitamín A 3199.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.1 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablko s bramborem oloupeme, nastrouháme nahrubo, přidáme strouhanku namočenou v mléce, vejce, přisypeme drcené oříšky, sůl, pepř, strouhaný muškátový oříšek a vše důkladně promícháme. Očištěnou a vykuchanou kachnu osolíme, okmínujeme, naplníme nádivkou, zašijeme, vložíme do pekáčku, přidáme máslo, na povrch kachny položíme ještě několik hoblinek másla, podlijeme troškou vývaru, vložíme do trouby a za občasného podlévání pečeme doměkka.
 - 
                                2
Kachnu s nádivkou naporcujeme, rozdělíme na talíře, doplníme bramborovým knedlíkem a přelijeme výpekem.