Kečup pro labužníky
Suroviny
- 200 g Cukr krupice
 - 10 g Nové koření celé
 - 3 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Zázvor mletý
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 2 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 0.5 kávová lžička Sorban draselný
 - 5 ks Cibule
 - 5 ks Jablka
 - 3 stroužek Česnek
 - 2.5 dl Ocet kvasný lihový
 - 6 kg Rajčata
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 137 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 135 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 816.6 mg
 - Vláknina 10310 mg
 - Vitamín A 10310 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 42.8 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytá rajčata a jablka nakrájíme na čtvrtky, které dáme do hrnce. Přidáme oloupanou a drobně nakrájenou cibuli s česnekem. Dále dáme do hrnce nové koření, sladkou papriku, zázvor. Všechny suroviny vaříme do jejich rozvaření. Vaříme přibližně 45 minut. Potom propasírujeme přes cedník, odpad vyhodíme a čistou šťávu vrátíme zpátky do hrnce.
 - 
                                2
Šťávu podle chutě dochutíme solí, octem a přivedeme k varu. Následně za stálého míchání přisypeme cukr a na mírném ohni povaříme 15 minut do zahoustnutí. Před dokončením vaření přimícháme do směsi sorban, dochutíme chilli kořením. Vše dobře promícháme a stáhneme z ohně.
 - 
                                3
Hotovým kečupem naplníme skleničky, které ihned zavíčkujeme. Obrátíme je víčky dolů. Potom zase otočíme obráceně, necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě.