Muffiny s jablky pro alergiky na laktózu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 146 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 51 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 84.8 mg
 - Vláknina 2554.8 mg
 - Vitamín A 2554.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 58.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na plech položíme 12 košíčků na muffiny nebo použijeme speciální plech přímo s košíčky. Vymažeme formičky dvěma lžícemi margarínu, který odebereme z množství určeného na těsto. Předehřejeme troubu na 200°C.
 - 
                                2
V misce si smícháme mouku, cukr, sůl a kypřicí prášek se skořicí.
 - 
                                3
Přidáme zbylý margarín, mléko a rozinky. Omyjeme, oloupeme a nastrouháme jablka, jablečnou směs vmícháme do těsta. Promícháme.
 - 
                                4
Těsto vložíme do vymazaných košíčků na muffiny. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 200°C celkem 20 minut, dokud muffiny nevyběhnou a nezískají nazlátlou barvu.
 - 
                                5
Necháme trochu vychladnout, vyklopíme z košíčků a vlažné podáváme posypané moučkovým cukrem.