Perník s jablky
Suroviny
- 450 g Mouka polohrubá
 - 300 g Cukr krupice
 - 450 g Jablka
 - 120 g Máslo čerstvé
 - 80 g Cukr moučkový
 - 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 1.5 polévková lžíce Kakao - prášek
 - 1 polévková lžíce Soda jedlá
 - 1 polévková lžíce Solamyl
 - 12 polévková lžíce Mléko polotučné
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 742 kcal
 - Sacharidy 135 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 259 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 134 g
 - Cholesterol 107.1 mg
 - Draslík 408 mg
 - Vláknina 9318 mg
 - Vitamín A 9318 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme v míse mouku, cukr, prášek do pečiva, vanilkový cukr, kakao a jedlou sodu.
 - 
                                2
Přidáme vejce, rozpuštěné máslo, mléko a nastrouhaná jablka.
 - 
                                3
Vše promícháme a vylijeme na vymazaný a vysypaný plech.
 - 
                                4
Upečeme a vychladlý polijeme polevou.