Salát jablkový s celerem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 150 g Celer bulvový
  • 100 g Jablka
  • 6 g Olej olivový
  • 20 g Cukr krystal
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 100 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 458 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 250.6 mg
  • Vláknina 4312 mg
  • Vitamín A 4312 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celer oloupeme, omyjeme a ve slané vodě uvaříme doměkka.

  • 2

    Necháme vychladnout a nastrouháme na hrubém struhadle společně s jablky oloupanými a zbavenými jádřince.

  • 3

    Promícháme, zalijeme vychladlým celerovým vývarem, dochutíme solí a cukrem, olivovým olejem a zakapeme citronovou šťávou.

Komentáře k receptu