Ovocná valašská chamula
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 577 kcal
 - Sacharidy 78 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 119 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 49 mg
 - Draslík 321 mg
 - Vláknina 12840 mg
 - Vitamín A 12840 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.8 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na kousky a s malým množstvím vody rozvaříme. Přisladíme, osolíme, dolijeme mlékem rozmíchaným s krupicí a vaříme za stálého míchání do zhoustnutí.
 - 
                                2
Kaši nalijeme na talíře, omastíme máslem, posypeme strouhaným tvarohem a pocukrujeme.
 - 
                                3
Podáváme s chlebem.