Vepřové řízky se švestkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová kýta
  • 80 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 400 ml Kompot švestkový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 619 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 316 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 132.6 mg
  • Draslík 620.8 mg
  • Vláknina 2452.4 mg
  • Vitamín A 2452.4 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na řízky, osolíme, opepříme, poprášíme zázvorem a obalíme v hladké mouce. Řízky po obou stranách opečeme na rozpáleném sádle. Opečené řízky urovnáme do vymaštěného pekáče, podlijeme výpekem, obložíme vypeckovanými švestkami a pokapeme máslem. Pokrm zapečeme ve vyhřáté troubě. Povrch můžeme posypat nastrouhaným sýrem a strouhankou. Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu