Špíz z rybích prstů s broskví a dipem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Olej olivový
  • 25 g Petržel - nať
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 5 g Cukr krupice
  • 20 g Máta
  • 100 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 8 g Máslo čerstvé
  • 600 g Předsmažené rybí prsty
  • 200 ml Kečup
  • 80 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Broskve
  • 1 ks Citrony
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 729 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 491 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 4.4 mg
  • Draslík 686 mg
  • Vláknina 12540.8 mg
  • Vitamín A 12540.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.5 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme pikantní omáčku, podusíme cibuli a česnek na rozehřátém oleji. Přimícháme kečup a petrželku. Na sýrovou omáčku rozmícháme čerstvý sýr, mléko, citronovou kůru a šťávu. Osolíme, opepříme a osladíme. Přimícháme trochu sekané máty.

  • 2

    Rybí prsty nakrájíme na kostky a na rozpáleném másle smažíme dozlatova. Okapané broskve nakrájíme na kousky a střídavě s rybími prsty je napíchneme na krátké špízy.

Komentáře k receptu