Hermelín se švestkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 240 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 150 g Švestky sušené
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 2 ks Badyán
  • 2 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1027 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 78 g
  • Sodík 240 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 72 mg
  • Draslík 659.8 mg
  • Vláknina 14428 mg
  • Vitamín A 14428 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0.6 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nachystáme si 2 podélně rozkrojené vyzrálé hermelíny. Na náplň potřebujeme polovinu sušených švestek propláchnutých horkou vodou, které jemně nasekáme, podobně jako oloupaný česnek z jedné středně velké paličky a dohromady utřeme na pastu. Přidáme čerstvý rozmarýn rozsekaný nadrobno, pastu osolíme a vše důkladně promícháme. Směsí pak potřeme spodní části rozkrojených hermelínů, přiklopíme na ně vrchy a lehce stiskneme k sobě.

  • 2

    Naplněné sýry vložíme do umyté sklenice, obložíme zbylými švestkami, česnekem nakrájeným na plátky z druhé palice, můžeme přidat ještě i rozmarýn, badyán a posypeme sladkou paprikou. Nakonec sýry zalijeme olejem, do něhož můžeme vmíchat navíc 1 lžičku sladké papriky. Sklenici uzavřeme víčkem nebo jen překryjeme látkou, upevníme gumičkou a necháme zrát 4 až 5 dnů.

Komentáře k receptu