Švestkové chuťovky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 200 g Slanina vepřová
  • 10 g Bazalka
  • 100 g Švestky sušené
  • 0.08 dl Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 154 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 209 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 147.2 mg
  • Vláknina 1815 mg
  • Vitamín A 1815 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené švestky bez pecek zalijeme horkou vodou a necháme pár minut namáčet. Scedíme, necháme okapat a osušíme papírovou utěrkou. Plátky slaniny vyrovnáme na pracovní desce, na začátek plátku položíme švestku a lístek bazalky a pevně svineme do závitku, který ještě zpevníme párátkem. Na rozpáleném oleji opékáme asi 4-5 minut, až je slanina křupavá. V průběhu pečení několikrát otočíme ze všech stran.

Komentáře k receptu