Vepřové kousky na sušeném ovoci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 500 g Vepřová kýta
  • 50 g Švestky sušené
  • 250 ml Džus jablečný
  • 125 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Šalvěj čerstvá
  • 1 kávová lžička Ocet jablečný
  • 0.5 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 1 ks Cibule
  • 8 ks Meruňky sušené
  • 2 polévková lžíce Mandle
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 706 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 104 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 111.7 mg
  • Draslík 1548 mg
  • Vláknina 15963.7 mg
  • Vitamín A 15963.7 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.8 mg
  • Vitamín E 6.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou kýtu nakrájíme na malé kostky, vypeckujeme sušené švestky, oloupanou cibuli nakrájíme na osminky a nadrtíme šalvěj a tymián.

  • 2

    Do mixeru nalijeme jablečný džus, přidáme lžičku octa, 6 sušených švestek a společně dohladka rozmixujeme.

  • 3

    V hluboké pánvi na rozehřátém oleji opékáme vepřové maso s cibulí, tymiánem a šalvějí. Když je maso opečené dohněda, přidáme umixovanou směs a přiklopené spolu dusíme na mírném ohni 15 minut. Potom přimícháme sušené meruňky a zbylé sušené švestky, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou ještě 10 minut.

  • 4

    Mezitím oloupeme a na nudličky nakrájíme mandle, které nasucho opražíme.

  • 5

    Porce masa na ovoci rozdělíme na talíře a servírujeme posypané opraženými mandlemi.

Komentáře k receptu