Bezlepkový puding z quinoi se sušeným ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 60 g Višně
  • 20 g Švestky sušené
  • 20 g Brusinky sušené
  • 0.5 kávová lžička Káva instantní
  • 1.5 hrnek Mléko polotučné
  • 0.5 hrnek Quinoa
  • 2 polévková lžíce Kakao - prášek
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Řecký jogurt
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 734 kcal
  • Sacharidy 121 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 7 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 31.7 mg
  • Draslík 238.6 mg
  • Vláknina 6960 mg
  • Vitamín A 6960 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Semínka merlíku chilského - neboli quinoi dobře promyjeme v sítu pod tekoucí vodou, tak se zbavíme hořkosti. Quinoi dáme do hlubšího rendlíku. Přidáme kakao, instantní kávu a med. Za stálého mícháni přiléváme mléko a pomalu směs přivedeme k varu. Vaříme při mírné teplotě 14-18 minut, dáváme pozor, aby se semínka úplně nerozvařila. Před koncem vaření přimícháme pokrájené sušené švestky (bez pecek) a brusinky.

  • 2

    Uvařený puding z quinoi nalijeme do misek, po vychladnutí ozdobíme kopečkem jogurtu a višněmi.

Komentáře k receptu