Povidla

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 280 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 500 g Cukr krupice
  • 200 ml Ocet vinný
  • 100 ml Rum
  • 5 kg Švestky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 375 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 89 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 655.5 mg
  • Vláknina 11666.7 mg
  • Vitamín A 11666.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Švestky vyloupeme, opláchneme a necháme okapat. Poté vložíme do nádoby, vmícháme cukr, ocet a necháme odstát do druhého dne.

  • 2

    Druhý den švestky i s nálevem dáme do hlubokého pekáče a v troubě předehřáté na 200 °C hodinu pečeme, poté teplotu zmírníme na 150 °C a pečeme ještě asi 3,5 hodiny.

  • 3

    Hotové švestky rozmixujeme, zalijeme octem, horké plníme do sklenic a zavíčkujeme.

Komentáře k receptu