Nákyp Bordaloe s meruňkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 518 kcal
 - Sacharidy 68 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 63 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 55 g
 - Cholesterol 211.5 mg
 - Draslík 453.3 mg
 - Vláknina 8070 mg
 - Vitamín A 8070 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.5 mg
 - Vitamín E 4.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těsto upečeme v koláčové formě, překryté kolečkem papíru a zatížené např. fazolemi. Pečeme při 180°C 25 minut.
 - 
                                2
Mléko s vanilkou uvedeme k varu a ihned odstavíme.
 - 
                                3
100g cukru smícháme se vejci a 1 žloutkem, přimícháme po částech mouku a teplé mléko.
 - 
                                4
Krém dáme vařit, uvedeme k varu a poté odstavíme z plotny. Vmícháme máslo a nasekanou sněhovou pusinku. Necháme vychladnout.
 - 
                                5
Meruňky vypeckujeme a omyjeme. Necháme je povařit 3 minuty ve vroucí oslazené vodě.
 - 
                                6
Teplý krém vlijeme na korpus, na něj rozložíme meruňky a posypeme sekanými mandlemi a sněhovou pusinkou.
 - 
                                7
Necháme chvíli zapéct při 270°C.
 - 
                                8
Nákyp servírujeme vlažný.