Sušené ovoce naložené v brandy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1039 kcal
 - Sacharidy 257 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 14 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 257 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 896.9 mg
 - Vláknina 19852.5 mg
 - Vitamín A 19852.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.5 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Citronovou kůru oloupeme v dlouhých, úzkých proužcích. Na pánvi ji smícháme s vodou, cukrem a oloupaným zázvorem. Přivedeme k varu a za stálého míchání necháme rozpustit cukr. Cca 5 minut povaříme na mírném ohni.
 - 
                                2
Do skleněné mísy vložíme všechno sušené ovoce, zalijeme svařeným sirupem a přidáme skořici. Zakryjeme a necháme vychladnout. Poté vyjmeme citronovou kůru a skořici, vmícháme likér a brandy. Rozdělíme do zavařovacích sklenic a uzavřeme.
 - 
                                3
Před podáváním necháme 2 týdny odstát, nejlépe v chladu.