Meruňkový koláč ze smetanového těsta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kompot meruňkový
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mouka pšeničná hladká
  • 80 g Cukr krupice
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 160 ml Zakysaná smetana
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 3 polévková lžíce Cukr třtinový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 608 kcal
  • Sacharidy 100 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 84 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 82 g
  • Cholesterol 158.5 mg
  • Draslík 392.6 mg
  • Vláknina 6400 mg
  • Vitamín A 6400 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kompotované meruňky scedíme, šťávu z nich zachytíme, meruňky necháme okapat. Zapékací mísu vytřeme máslem, poklademe meruňkami, řeznou stranou dolů. V misce připravíme drobenku z másla a cukru.

  • 2

    V misce promícháme 100 ml šťávy z meruněk se smetanou. V míse smícháme mouku s cukrem, vanilkovým cukrem a vejci. Do hladkého těsta postupně vmícháme smetanovou směs. Hotovým těstem přelijeme meruňky a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme asi 20 minut. Po 15 minutách koláč posypeme drobenkou a dopečeme.

Komentáře k receptu