Borůvkový koláč s meruňkovým želé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 15 g Máslo čerstvé
  • 250 g Linecké (křehké) těsto
  • 1 ks Citrony
  • 1 kg Borůvky
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 174 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 1.8 mg
  • Draslík 91.6 mg
  • Vláknina 5740 mg
  • Vitamín A 5740 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 210C.

  • 2

    Křehké těsto rozválíme a vyložíme jím vymazanou koláčovou formu. Zakryjeme pečícím papírem a na něj rozložíme několik sušených bílých fazolí aby korpus držel tvar. Pečeme asi 10minut do zalatohněda.

  • 3

    Vyjmeme z trouby, necháme mírně vychladnout, poté rozetřeme na korpus cukrářskou šlehačku, nasypeme borůvky, posypeme cukrem a dáme zpět do trouby ještě na 20minut.

  • 4

    Meruňkové želé zahřejeme při nízké teplotě a nalijeme na hotový koláč.

  • 5

    Citrónovou kůru nakrájíme na kousky a krátce blanšírujeme, poté jí posypeme želé.

Komentáře k receptu