Ovocovka rambulice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Jablka
  • 200 g Švestky
  • 100 g Hrušky
  • 2 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
  • 1 špetka Sůl
  • 2 špetka Skořice mletá
  • 1 špetka Hřebíček
  • 1 špetka Badyán
  • 1 l Voda pitná
  • 3 dl Mléko plnotučné
  • 30.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 557 kcal
  • Sacharidy 135 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 70 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 132 g
  • Cholesterol 7.5 mg
  • Draslík 166.5 mg
  • Vláknina 5282.3 mg
  • Vitamín A 5282.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 465.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá a očištěná jablka a hrušky oloupeme a zbavíme jádřinců. Omyté švestky vypeckujeme a rozpůlíme. Ovoce dáme vařit do vody, kterou ochutíme špetkou soli, badyánem, hřebíčkem a skořicí. Pomalu vaříme a když je ovoce rozvařené, podle chuti polévku osladíme.

  • 2

    V mléku si rozmícháme maizenu, polévku zahustíme, ještě povaříme 1-2 minuty a podáváme.

Komentáře k receptu