Cuketový koláč pro celiatiky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 400 g Cuketa
  • 270 g Švestky
  • 20 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 300 g Mouka bezlepková
  • 24 g Vláknina jablečná
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Sacharin
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 389 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 84 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 199.2 mg
  • Draslík 759.8 mg
  • Vláknina 4248 mg
  • Vitamín A 4248 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Švestky odpeckujeme a nakrájíme na nudličky. Cuketu oloupeme a nastrouháme nahrubo. Nastrouhanou cuketu promícháme s vejcem, sacharinem, olejem a vlákninou.

  • 2

    Nakonec do směsi přimícháme mouku s práškem do pečiva a zpracované těsto vlijeme na plech, který jsme vyložili pečicím papírem. Na těsto rozložíme pokrájené švestky. Buchtu potom pečeme ve středně vyhřáté troubě. Buchtu servírujeme vychladlou, jako moučník.

Komentáře k receptu