Bramborové knedlíky s třešněmi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 42 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory vařené ve slupce
  • 120 g Mouka pšeničná hrubá
  • 50 g Pšeničná krupice
  • 400 g Třešně
  • 80 g Cukr moučkový
  • 40 ml Sherry brandy
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Vanilkový lusk
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Skořice mletá
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 526 kcal
  • Sacharidy 98 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 742 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 128.7 mg
  • Draslík 1009.5 mg
  • Vláknina 18023 mg
  • Vitamín A 18023 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1691 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Třešně omyjeme a vypeckujeme. Vanilkové lusky rozřízneme, dřeň vydlabeme a smícháme s citronovou šťávou a třešňovicí. Směs promícháme s třešněmi a necháme 10 minut stát.

  • 2

    Ve slupce uvařené brambory oloupeme a prolisujeme. Smícháme je s máslem, krupicí, moukou, vejci a solí. Na pracovní desce vypracujeme těsto, zformujeme je do válečku a nakrájíme na 8 silných plátků.

  • 3

    Na plátky těsta rozdělíme třešně, těsto zabalíme a vytvarujeme kulaté knedlíky. Vaříme je ve vroucí osolené vodě asi 12 minut těsně pod bodem varu. Vyjmeme a necháme okapat.

  • 4

    Knedlíky upravíme na talíře a podáváme posypané cukrem a skořicí.

Komentáře k receptu