Bramborové knedlíky s třešněmi
Suroviny
- 800 g Brambory vařené ve slupce
 - 120 g Mouka pšeničná hrubá
 - 50 g Pšeničná krupice
 - 400 g Třešně
 - 80 g Cukr moučkový
 - 40 ml Sherry brandy
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Vanilkový lusk
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Skořice mletá
 - 4 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 526 kcal
 - Sacharidy 98 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 742 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 66 g
 - Cholesterol 128.7 mg
 - Draslík 1009.5 mg
 - Vláknina 18023 mg
 - Vitamín A 18023 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1691 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Třešně omyjeme a vypeckujeme. Vanilkové lusky rozřízneme, dřeň vydlabeme a smícháme s citronovou šťávou a třešňovicí. Směs promícháme s třešněmi a necháme 10 minut stát.
 - 
                                2
Ve slupce uvařené brambory oloupeme a prolisujeme. Smícháme je s máslem, krupicí, moukou, vejci a solí. Na pracovní desce vypracujeme těsto, zformujeme je do válečku a nakrájíme na 8 silných plátků.
 - 
                                3
Na plátky těsta rozdělíme třešně, těsto zabalíme a vytvarujeme kulaté knedlíky. Vaříme je ve vroucí osolené vodě asi 12 minut těsně pod bodem varu. Vyjmeme a necháme okapat.
 - 
                                4
Knedlíky upravíme na talíře a podáváme posypané cukrem a skořicí.