Kuřecí řízečky s třešňovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 561 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 180 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 82 mg
 - Draslík 551.8 mg
 - Vláknina 3039.8 mg
 - Vitamín A 3039.8 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.9 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí prsa omyjeme, očistíme, osušíme a naklepeme. Poté osolíme a opepříme. Třešně scedíme, necháme okapat, šťávu z třešní zachytíme a odložíme stranou.
 - 
                                2
Na pánvi rozpálíme olej, řízky na něm z obou stran osmažíme, poté je vyjmeme a udržujeme v teple.
 - 
                                3
Vypečenou šťávu podlijeme octem, přidáme cukr, portské víno a šťávu z třešní. Na mírném ohni povaříme přibližně 5 minut. Nakonec přimícháme třešně.
 - 
                                4
Omáčku zahustíme vychlazeným máslem, osolíme a opepříme. Kuřecí řízečky servírujeme na připravené talíře a podáváme přelité třešňovou omáčkou.