Jahelník s třešněmi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 679 kcal
 - Sacharidy 82 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 123 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 71 g
 - Cholesterol 170.8 mg
 - Draslík 352.7 mg
 - Vláknina 13375 mg
 - Vitamín A 13375 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2097.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1566.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jáhly na sítu několikrát spaříme vroucí vodou, potom je propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
 - 
                                2
V kastrole přivedeme k varu mléko, osolíme, vsypeme jáhly a uvaříme kaši.
 - 
                                3
Máslo s cukrem a vejci utřeme do pěny a vmícháme do kaše. Polovinu kaše rozprostřeme na dno tukem vymazaného pekáče. Rozložíme na ni omyté, vypeckované třešně smíchané se zakysanou smetanou. Pokryjeme zbylou kaší a do povrchu lehce vmáčkneme zbylé třešně.
 - 
                                4
Jahelník zapečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.