Třešňové semifreddo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Cukr moučkový
  • 400 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 kg Třešně
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 199 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 50 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 142.7 mg
  • Draslík 221.6 mg
  • Vláknina 2750 mg
  • Vitamín A 2750 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2097 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 50.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Třešně vypeckujeme, hrst si odložíme stranou a zbytek dáme do velkého hrnce. Smícháme se smetanou, polovinou cukru a přivedeme k varu. Provaříme zvolna asi 5min. Poté rozmixujeme a propasírujeme přes síto.

  • 2

    Vrátíme do hrnce. Část horké směsi v misce rozmícháme se žloutky, našleháme a přelijeme zpět do hrnce. Hmotu vaříme cca 5min dokud nezačne tuhnout. Poté ji přelijeme do mísy, zakryjeme fólií a necháme vychladnout.

  • 3

    Mezitím z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme zbytek cukru a vmícháme pomalu k vychladlému krému.

  • 4

    Potravinářskou fólií vyložíme hranatou formu, přelijeme do ní hmotu, zakryjeme a dáme na 3hodiny mrazit. Vmícháme zbylé třešně a dáme na dalších min. 8hodin do mazničky.

  • 5

    Semifreddo podáváme nakrájené mezi vaflovými oplatky.

Komentáře k receptu