Třešňové semifreddo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 199 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 50 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 142.7 mg
 - Draslík 221.6 mg
 - Vláknina 2750 mg
 - Vitamín A 2750 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2097 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 50.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Třešně vypeckujeme, hrst si odložíme stranou a zbytek dáme do velkého hrnce. Smícháme se smetanou, polovinou cukru a přivedeme k varu. Provaříme zvolna asi 5min. Poté rozmixujeme a propasírujeme přes síto.
 - 
                                2
Vrátíme do hrnce. Část horké směsi v misce rozmícháme se žloutky, našleháme a přelijeme zpět do hrnce. Hmotu vaříme cca 5min dokud nezačne tuhnout. Poté ji přelijeme do mísy, zakryjeme fólií a necháme vychladnout.
 - 
                                3
Mezitím z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme zbytek cukru a vmícháme pomalu k vychladlému krému.
 - 
                                4
Potravinářskou fólií vyložíme hranatou formu, přelijeme do ní hmotu, zakryjeme a dáme na 3hodiny mrazit. Vmícháme zbylé třešně a dáme na dalších min. 8hodin do mazničky.
 - 
                                5
Semifreddo podáváme nakrájené mezi vaflovými oplatky.