Želé z rybízu v jemně růžové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 84 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 1 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 93 mg
 - Vláknina 2886.5 mg
 - Vitamín A 2886.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Opláchnutý rybíz otrháme ze stopek, tmavé třešně zbavíme stopek a pecek (pecky můžeme ponechat). Obojí dáme do hrnce s vodou, zakryjeme pokličkou a přivedeme k varu. Potom pokličku poodkryjeme, aby směs nepřetekla, a vaříme do měkka asi 15 minut. Nad velký hrnec nebo mísu zavěsíme síto s pasírovací nebo kuchyňskou utěrkou, nalijeme do něj rozvařenou směs a necháme dobře vykapat několik hodin nebo nejlépe přes noc.
 - 
                                2
Z odkapané rybízové směsi do hrnce odlijeme 1100 ml, přidáme želírovací cukr, uvedeme do varu a vaříme asi 4 minuty, po 4 minutách provedeme želírovací zkoušku. Dopadla-li zkouška dobře, ihned zavařeninu plníme do připravených sklenic a dobře uzavřeme.