Francouzský nákyp s třešněmi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 564 kcal
 - Sacharidy 66 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 82 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 281.1 mg
 - Draslík 173.2 mg
 - Vláknina 3149 mg
 - Vitamín A 3149 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 75.5 mg
 - Vitamín E 3.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mandle spaříme v horké vodě, oloupeme a najemno umeleme.
 - 
                                2
V misce utřeme do pěny cukr s vejci. Do pěny pak postupně vmícháme mléko, smetanu, mouku a mleté mandle. Vytvoříme hladké těsto, které necháme krátce odpočinout.
 - 
                                3
Třešně omyjeme, odstraníme stopky a odpeckujeme je.
 - 
                                4
Větší zapékací formu vymažeme máslem, rozložíme do ní připravené třešně, posypeme je vanilkovým cukrem a do formy nalijeme těsto.
 - 
                                5
Nákyp pečeme 30 minut v troubě předehřáté na 200 stupňů, až má na povrchu zlatavý nádech.
 - 
                                6
Podáme teplý, posypaný moučkovým cukrem.