Čokoládový koláč s třešněmi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 101 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 50 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 5.6 mg
 - Draslík 104.2 mg
 - Vláknina 2337.5 mg
 - Vitamín A 2337.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 489.4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 37.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Třešně omyjeme, vypeckujeme, rozpůlíme a necháme okapat. Troubu si předehřejeme na 180oC (horkovzdušnou na 160oC, plynovou na stupeň 2-3). Dno rozkládací formy vyložíme papírem na pečení.
 - 
                                2
Do mísy prosijeme mouku s kakaovým práškem a polovinou cukru a vše smícháme.
 - 
                                3
Ve druhé míse ušleháme z bílků a špetky soli tuhý sníh, do kterého postupně přidáváme zbylý cukr a vanilkovou dřeň. Šleháme tak dlouho, až je krásně lesklý a tvoří se na něm ostré špičky.
 - 
                                4
Na sníh nasypeme směs mouky, kterou jsme si připravili a opatrně promícháme, aby nám sníh nespadl. Těstem naplníme dortovou formu a na povrch rozdělíme okapané třešně.
 - 
                                5
Koláč pečeme 20 – 25 minut, přitom zkoušíme špejlí, zda se už těsto nelepí. Upečený koláč po vyjmutí z trouby necháme ještě chvíli odpočinout ve formě. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem nebo můžeme místo cukru ozdobit šlehačkou.
 - 
                                6
Tvaroh promícháme s třešněmi a šťávou z kompotu a podáváme s koláčem.