Zvěřinová omáčka s višněmi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Cukr krupice
  • 5 g Pomerančová kůra
  • 10 g Máslová omáčka
  • 200 g Kompot višňový
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 200 ml Zvěřinový vývar
  • 10 ml Griotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 156 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 62 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 33 mg
  • Draslík 52.4 mg
  • Vláknina 1114.8 mg
  • Vitamín A 1114.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr vsypeme do kastrůlku a necháme zkaramelizovat. Poté přimícháme kompotované vypeckované višně s proužky pomerančové kůry. Nakonec vše zalijeme zvěřinovým vývarem a přivedeme k varu.

  • 2

    Jakmile omáčka mírně zhoustne, ještě zahustíme máslovou omáčkou. Nakonec přimícháme smetanu. Vše na mírném plameni vaříme 5 minut. Omáčku dochutíme višňovicí, solí a pepřem.

  • 3

    Podáváme ke zvěřině a bažantovi.

Komentáře k receptu