Ledový pudink višňový

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Kompot višňový
  • 250 g Piškoty dětské kulaté
  • 120 g Šlehačka ve spreji
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 50 ml Sherry brandy
  • 50 ml Likér Maraschino (Maraska)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 435 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 45.8 mg
  • Draslík 47.5 mg
  • Vláknina 2083.3 mg
  • Vitamín A 2083.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vypeckované višně z kompotu scedíme a vložíme do mísy. Vidličkou je rozmačkáme, přilijeme smetanu a vyšleháme do pěny. Do jiné misky nasypeme piškoty, zakápneme Maraschinem a brandy.

  • 2

    Do formiček na pudink dáme na dno trochu pěny, na ni vrstvu rozmočených piškotů a dále střídáme vrstvy pěny a piškotů, dokud nebudou formičky naplněné. Dáme zamrazit.

  • 3

    Zmražené formičky vyklopíme na dezertní talířky a ozdobíme šlehačkou.

Komentáře k receptu