Telecí na sušených višních po ukrajinsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Telecí plec
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 150 g Višně
  • 250 ml Rajčatová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Muškátový květ
  • 4 ks Cibule
  • 3 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 585 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 392 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 209.5 mg
  • Draslík 1009.8 mg
  • Vláknina 5339.5 mg
  • Vitamín A 5339.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí plec nakrájíme na kousky, osolíme ji, okořeníme muškátovým květem a v kastrole na másle dozlatova opečeme. Mezitím nadrobno nakrájíme cibuli, kterou také osmahneme.

  • 2

    Osmahlou cibuli přidáme k masu, vše zalijeme rajskou šťávou a pod pokličkou dusíme 40-50 minut.

  • 3

    Vypeckujeme sušené višně, rozpůlíme je, přidáme k masu a spolu ještě 15-20 minut dusíme. Před podáváním vmícháme sekaný kopr a pokrm podle potřeby přisolíme a připepříme.

Komentáře k receptu