Višně s pohankou a čokoládovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 100 g Datle
  • 60 g Pohanka
  • 600 ml Voda pitná
  • 50 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Javorový sirup
  • 1 ks Banány
  • 1 ks Broskve
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 2 polévková lžíce Karob
  • 2 polévková lžíce Konopné semeno Bio
  • 1 polévková lžíce sirup agávový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 799 kcal
  • Sacharidy 208 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 40 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 208 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 2278.1 mg
  • Vláknina 65080 mg
  • Vitamín A 65080 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.3 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pohanku namočíme přes noc do studené vody v poměru 1:2. Druhý den pohanku v sítu promyjeme pod tekoucí vodou a necháme ji okapat. Poté ji v misce promícháme se sirupem, konopnými semínky a necháme chvíli odstát. Omyté a osušené višně si odložíme do druhé misky.

  • 2

    Připravíme si čokoládový krém z karobu: omytou broskev oloupeme, přepůlíme a pokrájíme na kousky. Datle bez pecek rozkrájíme a spolu s broskví a pokrájeným banánem dáme do mixéru. Přidáme k nim carobový prášek, vyškrabaná zrníčka z vanilkového lusku, sirup a vodu. Vše rozmixujeme na hladký hustý čokoládový krém.

  • 3

    Do vysokého poháru postupně navrstvíme: 1/3 višní, 1/2 krému, 2/3 pohanky s konopnými semínky, 2/3 višní, 2/2 čokoládového krému, nakonec zbytek višní, které posypeme zbytkem pohanky. Dobrou chuť.

Komentáře k receptu