Salát z rajčat a tresčích jater

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 50 g Petržel - nať
  • 5 g Sůl
  • 4 g Pepř bílý
  • 2 ks Avokádo
  • 1 ks Kukuřice cukrová nakládaná
  • 1 ks Játra tresčí v oleji
  • 1 ks Salát ledový
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Citrony
  • 0.4 dl Brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 415 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 660 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 52.9 mg
  • Draslík 1189.4 mg
  • Vláknina 24589 mg
  • Vitamín A 24589 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 85.8 mg
  • Vitamín E 7.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    0mytá rajčata nakrájíme na dílky, 2 na tenká kolečka. Omytá avokáda rozpůlíme, 1 půlku pokapeme citronovou šťávou proti zhnědnutí a necháme na omáčku, ze zbytku speciálním vykrajovátkem vydlabeme malé kuličky, ihned pokapeme citronovou šťávou a dáme do mísy. Slijeme kukuřici a necháme okapat, tresčí játra vyjmeme z oleje a také necháme vykapat.

  • 2

    Olej z tresčích jater použijeme na omáčku, kterou připravíme v mixéru. K oleji přidáme malou chilli papričku, vydlabanou dužinu z půlky avokáda, 0,4 dl brandy, citronovou šťávu, osolíme, opepříme a dohladka rozmixujeme.

  • 3

    Do mísy ke kuličkám avokáda přidáme kukuřici, nakrájená rajčata, kousky tresčích jater a nadrobno natrhaný ledový salát. Jemně smícháme. Mělkou mísu vysteleme listy ledového salátu střídavě s kolečky rajčat, na to navršíme směs a zalijeme připravenou omáčkou. Přizdobíme petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu