Brambory pečené se salsou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Salát hlávkový
  • 175 g Sýr sójový - Tofu
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Avokádo
  • 4 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Rajčata
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 191 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 113 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 762.6 mg
  • Vláknina 16188.5 mg
  • Vitamín A 16188.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.7 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme brambory a propícháme je vidličkou, do slupky vetřeme sůl, položíme na plech. V předehřáté troubě (na 190 stupňů) je pečeme 60 minut. Poté brambory podélně rozkrojíme, vnitřky vydlabeme, aby zůstala tenká vrstva dužiny, vydlabanou směs dáme do misky.

  • 2

    Překrojíme avokádo, odstraníme pecku, vydlabeme dužinu a přidáme ji do misky s bramborovou směsí. Vlijeme citronovou šťávu a směs rozmačkáme. Přimícháme rozetřený česnek, nasekané rajče a rozsekanou cibuli. Naplníme touto směsí vydlabané poloviny brambor.

  • 3

    Na směs s avokádem urovnáme salátové listy, přikryjeme druhou polovinou brambory.

Komentáře k receptu