Vepřové v pikantní kyselé omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 230 g Kompot ananasový
  • 350 g Vepřové maso libové
  • 115 g Klasy kukuřičné mražené
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Koření pěti vůní
  • 0.23 kávová lžička Olej slunečnicový
  • 4 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
  • 1 ks Zázvor celý
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.75 šálek Vývar drůbeží
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 367 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 207 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 62.1 mg
  • Draslík 122.3 mg
  • Vláknina 1821.8 mg
  • Vitamín A 1821.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2214.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z masa odstraníme tuk a nakrájíme je na tenké plátky. Slunečnicovým olejem potřeme dno ohnivzdorného hrnce, rozpálíme a maso na něm cca 2 minuty restujeme po každé straně dohněda.

  • 2

    Stranou smícháme nastrouhaný zázvor, nadrobno nakrájenou chilli papričku bez semínek, prášek pěti druhů koření, sójovou omáčku a vinný ocet. Ananas scedíme, šťávu z něj přilijeme do vývaru, přidáme připravené koření, důkladně promícháme a touto směsí zalijeme maso. Na mírném plameni přivedeme k varu, poté za stálého míchání přidáváme kukuřičný škrob rozpuštěný ve vodě. Na závěr nasypeme rozpůlené kukuřičné klásky a nakrájenou zelenou papriku. Dle chuti osolíme a opepříme.

  • 3

    Nádobu zakryjeme a vložíme do trouby předehřáté na 160 °C. Po 30 minutách přidáme ananas a vrátíme do trouby ještě na 5 minut. Dozdobíme petrželkou a podáváme s vařenou rýží.

Komentáře k receptu