Vepřové v pikantní kyselé omáčce
Suroviny
- 230 g Kompot ananasový
 - 350 g Vepřové maso libové
 - 115 g Klasy kukuřičné mražené
 - 1 kávová lžička Petržel - nať
 - 1 kávová lžička Koření pěti vůní
 - 0.23 kávová lžička Olej slunečnicový
 - 4 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
 - 1 ks Zázvor celý
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 0.75 šálek Vývar drůbeží
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 1 polévková lžíce Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 367 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 207 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 62.1 mg
 - Draslík 122.3 mg
 - Vláknina 1821.8 mg
 - Vitamín A 1821.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2214.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z masa odstraníme tuk a nakrájíme je na tenké plátky. Slunečnicovým olejem potřeme dno ohnivzdorného hrnce, rozpálíme a maso na něm cca 2 minuty restujeme po každé straně dohněda.
 - 
                                2
Stranou smícháme nastrouhaný zázvor, nadrobno nakrájenou chilli papričku bez semínek, prášek pěti druhů koření, sójovou omáčku a vinný ocet. Ananas scedíme, šťávu z něj přilijeme do vývaru, přidáme připravené koření, důkladně promícháme a touto směsí zalijeme maso. Na mírném plameni přivedeme k varu, poté za stálého míchání přidáváme kukuřičný škrob rozpuštěný ve vodě. Na závěr nasypeme rozpůlené kukuřičné klásky a nakrájenou zelenou papriku. Dle chuti osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Nádobu zakryjeme a vložíme do trouby předehřáté na 160 °C. Po 30 minutách přidáme ananas a vrátíme do trouby ještě na 5 minut. Dozdobíme petrželkou a podáváme s vařenou rýží.