Flambovaný ananas

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cukr třtinový
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Ananas
  • 1 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Sherry brandy
  • 2 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 433 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 109 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 70 mg
  • Draslík 334 mg
  • Vláknina 296.5 mg
  • Vitamín A 296.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ananas oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a střed vykrojíme.

  • 2

    Plátky ananasu s limetkovou šťávou a brandy zahřejeme v pánvi. Přiložíme zapálenou sirku a když alkohol vzplane, necháme plamínky vyhořet.

  • 3

    Poté na ananas položíme kousky mírně osoleného másla a plátky posypeme cukrem. Zahříváme a potřásáme pánví, až se máslo s cukrem rozpustí a šťáva zhoustne.

  • 4

    Dezert podáváme s ušlehanou smetanou a poprášený skořicí.

Komentáře k receptu