Rýžový pikantní salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 425 g Kompot ananasový
  • 300 g Rýže neloupaná (Natural)
  • 125 g Ředkvička
  • 125 g Fazolové klíčky
  • 90 g Arašídy
  • 2 kávová lžička Med včelí
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Máslo arašídové
  • 1 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 599 kcal
  • Sacharidy 95 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 247 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 95 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 749.5 mg
  • Vláknina 20879.9 mg
  • Vitamín A 20879.9 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.9 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce dáme rýži a zalijeme vodou, pod pokličkou vaříme 30 minut. Nasekáme jarní cibulky, červenou papriku zbavíme semínek a nasekáme, na plátky nakrájíme ředkvičky.

  • 2

    Do misky dáme arašídové máslo, světlou sójovou omáčku, podzemnicový olej, vinný ocet, mleté chilli, med, česnekovou sůl, pepř a šleháme, až se vše spojí.

  • 3

    Rýži necháme okapat a dáme do zapékací mísy. Zálivku prohřejeme a vmícháme ji do rýže. Do směsi vmícháme konzervované kousky ananasu, jarní cibulky, fazolové klíčky, papriku a arašídy.

  • 4

    Hroký rýžový salát přemístíme na servírovací mísu a obložíme plátky ředkviček.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu