Mražený dort s ananasem
Suroviny
- 250 g Kompot ananasový
 - 150 g Cukr krupice
 - 100 g Oplatky dortové
 - 120 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 3 ks Vaječný bílek slepičí
 - 3 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 0.5 polévková lžíce Citronová kůra
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 549 kcal
 - Sacharidy 73 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 120 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 72 g
 - Cholesterol 322.7 mg
 - Draslík 144.5 mg
 - Vláknina 1198.3 mg
 - Vitamín A 1198.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.2 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Šlehačku ušleháme dotuha, vanilkové oplatky bez náplně rozdrobíme, zapékací mísu vytřeme máslem.
 - 
                                2
V míse ušleháme žloutky, přidáme cukr (kromě 2 lžic), sůl a promícháme. Přimícháme citronovou šťávu, šťávu z ananasového kompotu a mísu postavíme do vodní lázně. Šleháme až do zhoustnutí. Poté odstavíme. Bílky ušleháme spolu se 2 lžícemi cukru dopevna. Do sněhu opatrně vmícháme žloutkovou směs, citronovou kůru a ušlehanou smetanu. Na závěr zamícháme kousky ananasového kompotu.
 - 
                                3
Zapékací mísu vysypeme polovinou oplatkových drobečků, navrstvíme těsto, zasypeme zbylými drobečky. Mísu přikryjeme fólií a necháme několik hodin mrazit.